Er wordt snel een label geplakt op iemand die niet lekker in zijn of haar vel zit. Maar helpt zo’n label eigenlijk wel? Of laat dit ons juist leven naar het gekregen label.

Het is belangrijk om te kijken naar de oorzaak van angst- en stressklachten en daarmee aan de slag te gaan. Wat gebeurd er eigenlijk met je lichaam als je een traumatische ervaring meemaakt zoals een verkeersongeval?

Hoe komt het dat je na een verkeersongeval mogelijk rijangst of PTSS ontwikkeld?

Door de klap van het ongeluk raakt je zenuwstelsel ontregeld.

Je bent voortdurend alert en je reageert heftiger op geluiden en je kunt niet goed tegen prikkels.
Dit is een overlevingssmechanisme van je lichaam. Deze constante staat van paraatheid brengt veel stress met zich mee. Je slaapt slechter en raakt vermoeid. De vermoeidheid zorgt ervoor dat je minder kunt hebben, waardoor je gevoeliger wordt voor stress en zo beland je in een vicieuze cirkel.

Dit betekent niet dat je een stoornis hebt, maar een verstoord zenuwstelsel.

Chronische stress en onverwerkte trauma’s kunnen je zenuwstelsel ontregelen, waardoor je vast komt te zitten in een overlevingsmechanisme. Als dat je leven gaat beheersen, dan wordt het bestempeld als “psychische stoornis”.

Daarom is het zó belangrijk om je zenuwstelsel na een traumatische ervaring weer tot rust te brengen. Zo kun je dat voortdurende gevoel van stress loslaten en kunnen je lichaam en geest herstellen.

Laten we daarom stoppen met begrippen als “stoornis”, want ieder mens is uniek, elk met een eigen rugzak en verhaal.

Als expert op het gebied van verkeerstrauma begeleid ik mensen in mijn praktijk die last hebben van de emotionele impact van een verkeersongeval. Rijangst, slapeloze nachten, flashbacks van het ongeluk en paniekaanvallen zijn veel voorkomende klachten die mensen ervaren na het meemaken van zo’n heftige ervaring. De impact kan groot zijn en je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden.

Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk mensen helpen het ongeluk te verwerken, zodat ze hun leven weer kunnen oppakken.

Mijn unieke Road to Freedom programma is een kort en unieke programma voor mensen die last hebben van de emotionele impact van een verkeersongeval. Hierbij is 95% van mijn cliënten binnen één sessie verlost van hun verkeerstrauma. Ook als je dit niet gelooft!

Want hoe zou het voor je zijn als je weer met plezier de weg op gaat. Zonder nadenken de auto kunt pakken, je niet meer afhankelijk bent van anderen en je weer de vrijheid hebt die je ook had voor het ongeluk. Dat klinkt toch fantastisch 🙂

Met het Road to Freedom programma verwerk jij jouw verkeerstrauma, zodat jij:

  • weer ontspannen achter het stuur zit;
  • geen flashbacks meer ervaart;
  • geen slapeloze nachten meer hebt;
  • er niet meer tegenop ziet om auto te rijden;
  • geen last meer hebt van paniekaanvallen en onzekerheid;
  • het ongeluk achter je kunt laten, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Kies voor jouw Road to Freedom. Klik hier en voel weer de vrijheid op de weg waar je zo naar verlangt!

Liefs Sylvia